Musiikkiterapia

03.07.2022

Tervetuloa musiikkiterapiaan!  Musiikkiterapia on kuntoutusmuoto, jossa käytetään musiikkia vuorovaikutuksen välineenä. Se sopii kaikenikäisille ja monenlaisille asiakasryhmille. Musiikkiterapian aloittaminen ei vaadi musikaalisuutta tai soitto/laulutaitoa. Riittää, että on kiinnostunut esim. musiikin kuuntelusta. Terapiassa työtavat valitaan asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan ja ne voivat sisältää musisoinnin ohella keskustelua, rentoutusta, fysioakustista hoitoa tai toiminnallisia harjoituksia. Terapiatavoitteet asetetaan yhteistyössä asiakkaan ja hoitavan tahon kanssa. Yleisimmin terapia toteutuu kertaviikkoisesti 45-60 minuuttia kerrallaan. Toteutuspaikkana voi olla toimitila, koulu, päiväkoti tai asiakkaan koti.  Kelan terapioihin on mahdollista sisällyttää harrastekäyntejä, jotka voimme halutessasi toteuttaa vaikkapa hevostallilla tai minigolf-radalla.  

Miten musiikkiterapiaan pääsee? 

Musiikkiterapiaan tullaan tavallisesti lääkärin lähetteellä ja kuntoutussuunnitelmaan tai B-lausuntoon kirjatulla terapian suosituksella. Kela korvaa musiikkiterapiaa vaativana lääkinnällisenä kuntoutuksena alle 65-vuotiaille tai kuntoutuspsykoterapiana 16-25-vuotiaille. Terapiaan on mahdollista tulla myös omakustanteisesti tai hakea maksusitoumusta kunnalta, vakuutusyhtiöltä tai sairaanhoitopiiriltä. Teen musiikkiterapiaa Kela:n vaativana lääkinnällisenä kuntoutuksena Sinivire Oy:ssä ja Kela:n kuntoutuspsykoterapiana oman toiminimeni kautta. 

https://www.kela.fi/vaativa-laakinnallinen-kuntoutus

https://www.kela.fi/kuntoutuspsykoterapia

Mitä musiikkiterapia maksaa?

Kela:n vaativa lääkinnällinen kuntoutus on asiakkaalle maksutonta. Musiikkiterapiasta Kela:n kuntoutuspsykoterapiana laskutan asiakkaalta omavastuuosuuden, joka on 39€/kerta (sis. alv 24 %). Terapiaan voi tulla myös omakustanteisesti ilman lääkärin lähetettä, jolloin terapian hinta on 85 €/kerta (sis. alv 24 %). Terapiaa on mahdollista tarvittaessa toteuttaa myös etätapaamisina.

Luo kotisivut ilmaiseksi!